جلد 35، شماره 3 - ( 9-1390 )                   جلد 35 شماره 3 صفحات 181-174 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mardani M, Kamali M. A review on glanders: re-emerging threat. Research in Medicine 2011; 35 (3) :174-181
مردانی مسعود، کمالی منیره. مروری بربیماری مشمشه، تهدیدی دوباره. پژوهش در پزشکی. 1390; 35 (3) :174-181

مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی وگرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، masoud_mardani@ymail.com
چکیده مشمشه از بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است که اغلب تک سمی‌ها را مبتلا می‌سازد و از طریق باکتری گرم منفی به نام بورخولدریا مالئی (Burkholderia mallei) منتقل شده و بسیار مسری می‌باشد. این بیماری در بسیاری از کشورها پس از انجام اقدامات قرنطینه‌ای و کنترلی مثل شناسایی و حذف جمعیت حیوانات آلوده، ریشه‌کن شده است. اما با توجه به نشانه‌های جدید حاکی از پدیدار شدن مجدد بیماری در کشور، در این مقاله مروری این بیماری مورد بررسی قرار گرفت. این مقاله به صورت مروری و با استفاده از کلمات کلیدی مشمشه، بیماریهای مشترک انسان و دام و بیوتروریسم در موتور جستجوگر google و سایت Pubmed انجام شد و در نهایت تعداد 53 مقاله واجد شرایط انتخاب و مطالب آنها موضوع این مقاله را تشکیل دادند. مقاله‌هایی که به زبانی غیر ازانگلیسی و فارسی بودند، درنگارش این مقاله استفاده نشدند. از آنجایی که تظاهرات این بیماری با طیف وسیعی از بیماری‌ها مشابه می‌باشد و از طرفی مهلک بودن آن در انسان و اهمیت آگاهی از اپیدمیولوژی آن در تشخیص بیماری و با توجه به افزایش تعداد موارد بروز آن در اسب‌های کشور در طی سال‌های اخیر، گزارش موارد مثبت بیماری در شیرهای باغ وحش تهران در ماه‌های اخیر و امکان استفاده از آن به عنوان سلاح بیولوژیک در جنگ‌ها، مروری بر علایم، بیماری‌زایی و درمان این بیماری لازم به نظر می‌رسد. واژگان کلیدی: مشمشه، بیماری‌های مشترک انسان و دام، بیوتروریسم.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1390/10/7 | انتشار: 1390/8/24