جلد 44، شماره 3 - ( 6-1399 )                   جلد 44 شماره 3 صفحات 453-442 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران . ایران ، mansourehdamirchi@ut.ac.ir m.damirchi@sbmu.ac.ir
چکیده:   (2168 مشاهده)
سابقه و هدف: شناسایی مجلات هسته می‌تواند کتابخانه‌ها را در تعیین نیاز واقعی مراجعان، بهبود روند تأمین منابع موردنیاز، حذف موارد غیرضروری و بهینه‌سازی تخصیص بودجه یاری نماید. لذا هدف این مطالعه این است که با بررسی استنادات تولیدات علمی دانشگاه پزشکی شهید بهشتی در پایگاه‌های وب آو ساینس و اسکاپوس(2017 میلادی)، مجلات هسته را شناسایی کرده و وضعیت دسترسی و کیفیت آن‌ها را مورد بررسی قرار دهد.
مواد و روش‌ها: پژوهش به روش تحلیل استنادی و برای تعیین مجلات هسته از قانون پراکندگی برادفورد استفاده شد. جامعه مطالعه استنادات موجود در 3961 مقاله نمایه شده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایگاه‌های استنادی وب آو ساینس و اسکاپوس است. وضعیت دسترسی مجلات هسته شناسایی شده با استفاده از سایت منبع یاب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعیین شد و جهت تعیین کیفیت مجلات از شاخص Q گزارش استنادی مجلات پایگاه ISI استفاده شد.
یافته‌ها: از مجموع 10155 مجله استناد شده در تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 104 عنوان مجله به‌عنوان مجلات هسته شناسایی شد. بررسی وضعیت دسترسی و کیفیت مجلات هسته نشان داد که 2/69% مجلات از طریق منابع مشترک شده توسط کنسرسیوم منابع علمی وزارت بهداشت قابل‌دسترسی هستند و 3/93% مجلات هسته در پایگاه ISI نمایه می‌شوند.
نتیجه‌گیری: با توجه به تأمین دوسوم مجلات هسته شناسایی‌شده از طریق کنسرسیوم منابع علمی، به نظر می‌رسد مسئولان امر انتخاب و تهیه مجلات در وزارت بهداشت، عملکرد مناسبی داشته‌اند. همچنین قرار گرفتن 3/93% مجلات هسته در فهرست گزارش استنادی مجلات حاکی از این است که پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی از مجلات معتبری در تألیفات خود استفاده می‌کنند.
 
متن کامل [PDF 583 kb]   (639 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اطلاعات و دانش شناسی
دریافت: 1398/2/23 | پذیرش: 1398/7/29 | انتشار: 1399/3/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.