جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1378 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 50-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه کودکان و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
چکیده:   (2028 مشاهده)
با توجه به تغییرات قابل ملاحظه که در تشخیص و درمان پریتونیت به وجود آمده است و با عنایت به تعداد زیاد بیماران مبتلا به پریتونیت اولیه مراجعه کننده به بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این تحقیق به منظور بررسی عوامل مستعد کننده و پیش آگهی در بیماری پریتونیت اولیه کودکان طی سال های ۷۱-۱۳۶۱ انجام گرفت
پژوهش حاضر با روش توصیفی (Descriptive) بر روی کودکان ۱ ماهه تا ۱۴ ساله که طی سال های ۷۱ - ۱۳۶۱ با تشخیص پریتونیت اولیه در بخشهای کودکان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز بستری شده اند، صورت پذیرفت. بیماران از لحاظ سن، جنس، بیماری زمینه ای، علایم بیماری و یافته های آزمایشگاهی بررسی گردیدند. یافته های حاصل با استفاده از روش های آمار توصیفی مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
۶۵ مورد پریتونیت اولیه در ۵۰ بیمار طی مدت ده سال تشخیص داده شد. نسبت پسران به دختران ۱/۶ و میانگین سنی افراد مورد بررسی ۳/۴±۷/۷۵ سال بود، شایعترین گروه مبتلا (۴۱ درصد) در گروه سنی ۶-۳ سال قرار داشتند، یافته های مهم بالینی عبارت بودند از: دل درد، تب، برآمدگی شکم و درد شکم، افزایش تعداد گلبول های سفید همراه با افزایش نسبی نوتروفیل ها کمک بسیار موثری در تشخیص بود ارتباط ضعیفی بین رنگ آمیز گرم از مایع صفاق و کشت آن با کشت ادرار و خون مشاهده گردید و در بیش از نیمی از بیماران کشت مایع صفاق منفی بود. تقریبا در همه بیماران بیماری زمینه ای (سندرم نفروتیک، بیماریهای کبدی یا عفونت ادراری مشخص شد ولی پریتوئیت اولیه در بیماران مبتلا به سندرم نفروتیک در زمانی که در حال مصرف پردنیزولون نبودند، بسیار غیر معمول بود. اشریشیاکلی شایعترین میکروارگانیسم جدا گردیده از مایع صفاقی (۴۶ درصد) می باشد. ترکیب آمپی سیلین و جنتامایسین در ۹۷ درصد بیماران به مدت ۴ تا ۱۸ روز (متوسط ۲/۶±۹/۲روز) با پاسخ سریع و بسیار خوب مصرف شده بود و در هیچ مورد مرگ به دلیل عفونت مشاهده نگردید.
متن کامل [PDF 5610 kb]   (605 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/7 | پذیرش: 1398/12/7 | انتشار: 1398/12/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.