جلد 47، شماره 3 - ( 9-1402 )                   جلد 47 شماره 3 صفحات 68-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.TON.REC.1398.011

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirshafaei M A, Noori F, Abdi A. The Effects of Combining Aerobic Exercise with Cinnamon on FNDC5 / Irisin / UCP1 Pathway in Visceral Adipose Tissue of Insulin Resistant Rats. Research in Medicine 2023; 47 (3) :56-68
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3284-fa.html
میرشفاهی معصومه السادات، نوری فاطمه، عبدی احمد. اثر تمرین هوازی همراه با دارچین بر مسیر FNDC5 / Irisin / UCP1 بافت چربی احشایی موشهای مقاوم به انسولین. پژوهش در پزشکی. 1402; 47 (3) :56-68

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3284-fa.html


گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران. ، a.abdi58@gmail.com
چکیده:   (832 مشاهده)
سابقه و هدف: بافت چربی قهوه‌ای (BAT) به دلیل توانایی آن در اتلاف انرژی به صورت گرما و بهبود هموستاز گلوکز، به عنوان یک بافت ضد دیابت مورد توجه قرار گرفته است. احتمالاً برخی از مزایای سلامتی فعالیت ورزشی از طریق «قهوه‌ای شدن» بافت چربی سفید (WAT) تعدیل می‌شود. برخی گیاهان نیز سبب افزایش فعالیت BAT می‌شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین هوازی همراه با دارچین بر شاخص‌های مؤثر بر قهوه‌ای شدن بافت چربی احشایی (VAT) در موشهای مقاوم به انسولین بود.
روش کار: در این تحقیق تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار مقاوم به انسولین در چهار گروه کنترل (IRC)، تمرین (IRT)، عصاره دارچین (IRCi) و تمرین - عصاره دارچین (IRTCi) قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت هشت هفته و هر هفته پنج روز با شدت 80-75 درصد VO2max اجرا شد. به  گروه ­های IRCi و IRTCi، روزانهml / kg 200 عصاره دارچین تزریق شد. داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنا­داری 05/0 p < تحلیل شد.
یافتهها: افزایش معنا‌داری در بیان FNDC5، UCP1 و میزان آیریزین در گروه‌های IRT (به ترتیب 0/033P= ، 92 درصد؛ 0/027P= ، 85 درصد و 0/040P= ؛ 34 درصد( و IRTCi )به ترتیب 0/0001P= ، 188 درصد؛ 0/0001P= ، 171 درصد و 0/0001P= ، 68 درصد) نسبت به گروه IRC مشاهده شد. همچنین افزایش بیان UCP1 در گروه IRCi (0/041P= ، 80 درصد) نسبت به گروه IRC معنا‌دار شد. افزایش FNDC5، UCP1 و آیریزین در گروه IRTCi نسبت به گروه‌های IRT و IRCi نیز معنا‌دار شد (0/05P <).
نتیجهگیری: تمرین هوازی و ترکیب تمرین با دارچین سبب افزایش شاخص‌های مؤثر بر قهوه‌ای شدن VAT شد. با این وجود اثر دارچین به تنهایی نیاز به پژوهش‌های بیشتری دارد.
متن کامل [PDF 1035 kb]   (211 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تربیت بدنی و علوم ورزشی ( فیزیولوژی ورزشی - بیومکانیک ورزشی )
دریافت: 1402/2/17 | پذیرش: 1402/4/24 | انتشار: 1402/9/28

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb