جلد 36، شماره 5 - ( 12-1391 )                   جلد 36 شماره 5 صفحات 36-42 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Deghani M, Nourmoradi H, Hashemi , H, Azimi A A, Doleh M, Vafaee R. An evaluation of physical, chemical and biological quality of influent and effluent water obtained by reverse osmosis and multistage flash processes for drinking consumption. Research in Medicine. 2013; 36 (5) :36-42
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1119-fa.html
دهقانی منصوره، نورمرادی حشمت اله، هاشمی حسن، عظیمی علی اکبر، دوله محمد، وفایی رضا. بررسی کیفیت فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب ورودی و خروجی فرآیندهای اسمز معکوس و تبخیر ناگهانی چند مرحله ای جهت مصارف شرب. پژوهش در پزشکی. 1391; 36 (5) :36-42

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1119-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرعباس ، mohammad.doleh@yahoo.com
چکیده:   (5735 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: یکی از ارکان مهم تامین سلامت یک جامعه، آب شرب ارائه شده به آن جامعه است. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت آب ورودی و خروجی به دستگاه‌های آب شیرین کن شهر قشم با فرآیندهای اسمز معکوسRO) Reverse Osmosis,) و تبخیر ناگهانی چند مرحله‌ای (Multistage Flash, MSF) و مقایسه کیفی آب خروجی از این دو فرآیند با استانداردهای ملی و بین المللی آب آشامیدنی بود. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی به مدت 7 ماه، از آذر 1390 تا خرداد 1391، از طریق نمونه برداری با فاصله 2 ماه یکبار از آب ورودی و خروجی به دستگاههای آب شیرین کن شهر قشم با فرآیندهای اسمز معکوس و تبخیر ناگهانی چند مرحله‌ای انجام گرفت. پارامترهای سختی کل، هدایت الکتریکی(EC)، کل جامدات محلول(TDS)، کدورت، دما، pH، فلوئور، نیترات، نیتریت، کلرور، سولفات و در نهایت پارامترهای میکروبی (میزان کل کلیفرم، کلیفرم مدفوعی) بررسی شدند. تحلیل داده‌ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و با آزمون T زوجی انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان داد که به جز غلظت سختی کل و فلوئور که در آب خروجی هر دو فرآیند کمتر از حد مطلوب بوده و کلرور که در فرآیند اسمز معکوس بالاتر از حد مجاز است، غلظت سایر پارامترهای شیمیایی و فیزیکی مورد مطالعه در هر دو فرآیند در محدوده قابل قبول است. هم چنین در آب خروجی هر دو فرآیند، آلودگی میکروبی کلیفرم مشاهده نگردید. نتیجه‌گیری: با توجه به پایین بودن غلظت فلوئور و سختی کل در هر دو فرآیند، باید از طریق فلوئورزنی و اضافه کردن ترکیبات کلیسم و منیزیم این امر جبران گردد؛ مهم‌تر اینکه هر دو فرآیند قابلیت بالایی در تهیه آب آشامیدنی سالم در مقایسه با استانداردهای کیفی دارا می باشند. واژگان کلیدی: کیفیت آب، شهر قشم، اسمزمعکوس، تبخیر ناگهانی چند مرحله‌ای، دستگاه آب شیرین کن.
متن کامل [PDF 296 kb]   (1717 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۲/۱/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۱۱

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb