جلد 45، شماره 3 - ( 7-1400 )                   جلد 45 شماره 3 صفحات 10-6 | برگشت به فهرست نسخه ها

Balouch F, Mohammadi M, Behboudi S. Experimental evaluation of the effect of Desomed and Deconex +53 on discoloration of dental shade guide. Research in Medicine 2021; 45 (3) :6-10
بلوچ فریبا، محمدی مهدی، بهبودی شهرام. بررسی آزمایشگاهی اثردزومد و دکونکس +53 بر تغییر رنگ راهنمای انتخاب رنگ دندان. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (3) :6-10

دانشکده دندان پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، ddsmehdimohammadi@yahoo.com
سابقه و هدف: با توجه به شایع بودن تغییررنگ در اثر استفاده محلول های ضد عفونی کننده، این تحقیق در خصوص تاثیر دو محلول ضد عفونی کننده Desomed و دکونکس + 53 بر میزان تغییر رنگ راهنمای دندان Vitapan انجام شد.
روش مطالعه: این تحقیق تجربی-آزمایشگاهی روی 30 نمونه راهنمای رنگ دندان ( A2 ) انجام شد. در گروه مورد، 10 نمونه در هریک از محلو لها غوطه ور شدند و 10 نمونه به عنوان شاهد در آب مقطر نگه داری شد. فرایند انتخاب رنگ سه بار در روز و پنج روز در هفته توسط پزشک انجام شد. نمونه ها برای اندازه گیری رنگ آماده شد. سپس شاخص با دستگاه اسپکتوفتومتر vident اندازه گیری و با آزمون کرسکال وایلس و من- یو- ویتنی شاخص های l,a,b اندازه گیری و ΔE آ نها تعیین شدند.
یافته ها: میزان تغییر شاخص های رنگ نشان داد که میزان ΔE ضدعفونی با دکونکس 53 + برابر با 55 / 0 ± 23/ 1 و ضدعفونی با دزومد برابر با 3/ 1± 69 / 3 بود که میزان ΔE دزومد 2 برابر دکونکس 53 + بود و آزمون نشان داد تغییر رنگ ناشی از دزومد نسبت به دکونکس بیشتر بوده که به لحاظ آماری معنادار بود (0/001 >p).
نتیجه گیری: به نظر می رسد که محلول ضدعفونی کننده دزومد تغییر رنگ بیشتری نسبت به دکونکس 53 + ایجاد میکند.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1398/8/6 | پذیرش: 1398/10/30 | انتشار: 1400/10/19