جلد 21، شماره 3 - ( مهر - آذر 1376 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 45-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahabi S. The Survey of Toxoplasma Gonclii Among Slaughtered Animal in Ziaran's Slaughter House and Comparative Parasitological and Serological Methods in its Diagnostic. Research in Medicine 1997; 21 (3) :39-45
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2275-fa.html
شهابی ساعد. بررسی شیوع انگل توکسوپلاسما در دامهای کشتارگاه زیاران مقایسه دو روش انگل شناختی و سرولوژیکی جهت تشخیص آن. پژوهش در پزشکی. 1376; 21 (3) :39-45

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2275-fa.html


گروه انگل و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (2319 مشاهده)
توکسوپلاسموز از بیماریهای تک یاخته ای بسیار شایع، آزاردهنده و خطرناک است که آلودگی به آن در جهان ۱۰ تا ۹۰ درصد و در ایران بین ۱۲/۷ تا ۸۶/۶ درصد گزارش شده است، در این مطالعه، ۳۶۸ نمونه از بین حیوانات کشتار شده در کشتارگاه زیاران، شامل ۱۴۱ راس گوسفند، ۹۸ راس بز و ۱۲۹ راس گاو به طور تصادفی انتخاب شدند . نمونه های خون این حیوانات برای آزمایش سرم شناختی به روش دای تست برای تشخیص آلودگی به کار رفت و نمونه هایی از لاشه های انتخابی که شامل عضلات مخطط دیافراگم قلب، کبد و غدد لنفاوی بود بعد از چرخ کردن توام و هضم در پسین و تزریق به موش سوری (Mouse) ۴ تا ۶ هفته بعد در مغز موش از مایع صفاقی و کیستهای نسجی در پی تاکیزوئیت می گشتیم. نتایج بررسی سرم شناختی ۱۵۱ نمونه (۴۱ درصد) مثبت که به تفکیک گوسفند ۴۱، بز ۲۸/۵ و گاو ۳۰/۵ درصد بود. در حیوانهایی که نتایج سرم منفی بود، انگل مشاهده نشد ولی در گروه سرم مثبت - ۲۷ گوسفند، ۴ بز و ۲ گاو - انگل جدا شد که به تفکیک به شرح زیر است: از ۱۴۱ راس گوسفند، ۲۷ راس (۱۹/۱ درصد) از نظر انگل شناختی انگل جدا شد که نتایج پارازیتولوژیکی با بررسی سرم موشها مشخص و با آزمایش مغز موشها و یافتن انگل تائید شد. انگل تنها در حیوانات با سرم مثبت و با عیار ۱/۸ به بالا جدا شد؛ از ۹۸ راس بز تنها ۴ مورد (۴ درصد) انگل جدا شد که عیار سرمی ۱/۳۲ تا ۱/۱۲۸ پر بود و از ۱۲۹ راس گاو تنها در ۲ مورد (۱/۵ درصد) در عیارهای ۱/۵۱۲ و ۱/۱۰۲۴ انگل جدا شد.
در این مطالعه، بین روشهای انگل شناختی ارتباط مهمی مشاهده نشد ولی از نتایج به دست آمده مشخص شد که روش سرولوژیک برای تشخیص اشکال مزمن بیماری، دقیق تر است. همچنین، با نتایج حاصله مشخص شد که گوسفند به عنوان مخزن اصلی آلودگی به توکسوپلاسموز و بعد از آن بز و گاو نقش دارند.
متن کامل [PDF 4070 kb]   (1217 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1398/12/3 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1398/12/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb