Ethics code: IR.SBMU.RIGLD.REC.1395.83
Karamati S A, Soleimani Jevinani S, Niyyati M. The Study of the Cytopathic Effects of Blastocystis sp., ST1-3 and 6 Isolated from Subjects Referred to Medical Laboratories in HT29 Cell Line. Research in Medicine 2023; 47 (1) :43-52
URL:
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3199-fa.html
مرکز تحقیقات بیماریهای منتقله از غذا و آب، پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، hamed_mirjalali@hotmail.com
چکیده: (1002 مشاهده)
سابقه و هدف: بلاستوسیستیس در حال حاضر یکی از شایعترین انگلهای تک یاختهای رودهای است که در مدفوع انسان و حیوان یافت میشود. بیماریزایی بلاستوسیستیس و ساب تایپهای آن روی سلول رده گوارشی مشخص نیست. این مطالعه با هدف بررسی تفاوت بین سابتایپی در القای آپوپتوز سلولی در رده سلولی HT-29 در سال 1399 و در پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد.
روش کار: این بررسی یک مطالعه تجربی روی هفت ایزوله شامل شش ایزوله از ساب تایپ های 1 تا 3 و 6 از 30 ایزوله بلاستوسیستیس جدا شده از افراد دارای علایم بالینی و ساب تایپهای 1 تا 3 از 25 ایزوله بلاستوسیستیس جدا شده از حاملان بدون علامت بود. پس از خالصسازی و شمارش میکروارگانیسمها، آنتیژن محلول بلاستوسیستیس از 105×1 میکروارگانیسم با استفاده از سه چرخه انجماد و ذوب در نیتروژن مایع و حمام آب 37 درجه سانتیگراد تهیه شد. سپس آنتیژن محلول ساب تایپهای بلاستوسیستیس با رده سلولی HT-29 به مدت 48 ساعت انکوبه شدند. در نهایت، سرعت تکثیر سلولی با استفاده از روش MTT اندازهگیری شد. برای بررسی تفاوتهای آماری در تکثیر سلولی بر اساس زیرگروهها و همچنین علایم، از آزمون ANOVA یک طرفه همراه با GraphPad Prism استفاده شد.
یافتهها: نتایج به وضوح نشان داد که تمامی ساب تایپهای بلاستوسیستیس در مقایسه با گروه شاهد تیمار نشده (NTC) دارای اثر سیتوپاتیک/ بازدارنده بر رشد سلولهای HT-29 بودند. بیشترین میزان اثر ستوپاتیک در ساب تایپ 1جدا شده از افراد بدون علامت (25درصد) و کمترین آثار سایتوپاتیک در ساب تایپ 1 جدا شده از افراد با علامت بالینی (17/11درصد) دیده شد. با این حال، هیچ ارتباط آماری بین ساب تایپها و همچنین علایم بالینی با اثر سیتوپاتیک وجود نداشت (0/11P-value =).
نتیجهگیری: یافتههای مطالعه حاضر نشان داد که اگرچه از نظر آماری ارتباط معناداری بین ساب تایپها و اثر سیتوپاتیک وجود نداشت، اما به نظر میرسد که ویژگی های ایمونولوژیک میزبان نقش اساسی در پاسخ به بلاستوسیستیس دارد. در واقع، مقایسه بین ساب تایپها نشان داد که ساب تایپ 2 آثار خفیفتری را القا میکند. با این حال، بیماریزایی بلاستوسیستیس و تفاوت بین ساب تایپها بحث برانگیز باقی مانده است و نیاز به بررسیهای مقایسهای بیشتری دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
انگل شناسی دریافت: 1401/5/6 | پذیرش: 1401/7/17 | انتشار: 1401/11/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول