Ethics code: IR.MUBABOL.HRIREC.1398.215
Kazemi E, Ansari S, Sheikhzadeh S, Jafarzadeh J, Taghizadeh Armaki M, Gharekhani S, et al . The Effect of Adding Thymus Vulgaris and Cinnamomum Verum Essential Oils in Self- Cured Acrylic Blocks on Adhesion of Candida Albicans. Research in Medicine 2023; 47 (1) :34-42
URL:
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3209-fa.html
کاظمی الهام، انصاری سهام، شیخ زاده صدیقه، جعفرزاده جلال، تقی زاده ارمکی مجتبی، قره خانی سمانه، و همکاران.. بررسی اثر افزودن اسانس آویشن باغی و دارچین به پلاکهای آکریلی Self- cure بر کلونیزاسیون کاندیدا آلبیکنس. پژوهش در پزشکی. 1402; 47 (1) :34-42
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3209-fa.html
مرکز تحقیقات مواد دندانی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران. ، se.sheikhzadeh@gmail.com
چکیده: (1365 مشاهده)
سابقه و هدف: کاندیدیازیس دهانی شایعترین عفونت مخاط دهان با عوامل کاندیدا است. گونههای کاندیدا در بیماران نیازمند ارتودنسی با پلاک متحرک تشکیل بیوفیلم داده که این ساختار میتواند منجر به کاندیدا شود. یافتن ترکیبات گیاهی مؤثر به دلیل کمتر بودن عوارض جانبی و طبیعی بودن ترکیبات آنها برای جلوگیری از تشکیل بیوفیلم حائز اهمیت است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر افزودن اسانس آویشن باغی و دارچین به بلوکهای آکریلی از نوع self- cure بر کلونیزاسیون کاندیدا آلبیکنس بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی، حساسیت اسانس آویشن، دارچین و نیستاتین نسبت به کاندیدا آلبیکنس ATCC10231 به منظور تعیین MIC با روش CLSI-M27S4 تعیین شد. پودر و مونومر برای ساخت پلاکهای اکریلیک self- cure درون قالبهای قرص ریخته شد. تعداد 144 پلاک در 24 گروه شش تایی تقسیم شد. سه گروه حاوی پودر و منومر، سه گروه داروی نیستاتین و 18 گروه حاوی غلظتهای مختلف آویشن باغی و دارچین بودند. سپس نمونهها در بزاق مصنوعی غنی از کاندیدا آلبیکنس در دمای 37 درجه سانتیگراد انکوبه و تآثیر آویشن و دارچین بر اتصال کاندیدا آلبیکنس با روش تعیین شمارش کلنی Cfu/ml گزارش شد. تجزیه و تحلیل آماری دادهها نیز با استفاده از نرمافزار Stata-15 انجام شد. از آزمون ANOVA و تست توکی برای تآیید نتایج استفاده شد.
یافتهها: ارزیابی حساسیت ایزوله کاندیدا آلبیکنس ATCC10231 نسبت به اسانسهای آویشن باغی و دارچین و نیستاتین به ترتیب µg/ml 120 MIC=، µg/ml 340=MIC و µg/ml 1 MIC= به دست آمد. کاهش اتصال سلولهای مخمری به بلوکها برای اسانس دارچین با غلظت µg/ml 340 =MIC (0/02=p) و g/mlµ 680 =MIC (0/01=p) و نیستاتین g/mlµ 1 =MIC (0/00=p) نسبت به گروه کنترل منفی معنادار بود. در حالیکه این میزان برای اسانس آویشن از لحاظ آماری معنادار نبود (0/14=p).
نتیجهگیری: افزودن اسانس دارچین به پروتز آکریلیک رزین میتواند در کنترل تکثیر کاندیدا آلبیکنس روی سطح پروتز مؤثر باشد. با این حال، اثر آن روی خواص فیزیکی دندان مصنوعی رزین آکریلیک نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
قارچ شناسی دریافت: 1401/6/12 | پذیرش: 1401/8/2 | انتشار: 1401/11/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول