جلد 23، شماره 4 - ( زمستان 1378 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 277-273 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
چکیده:   (1928 مشاهده)
طب پیشگیری سریع ترین راه برقراری سلامت جامعه می باشد که با ارتقای سطح آگاهی کلیه آحاد جامعه از جمله مادران قابل انجام است، از این رو، تحقیق حاضر به منظور بررسی دانش و عملکرد زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه های شهر کرمان در زمینه لزوم انجام مراقبت های دوران بارداری بر روی ۷۰۰ زن باردار صورت پذیرفت.
پژوهش حاضر با روش توصیفی - مقطعی بر روی ۷۰۰ زن باردار با طریق انتخاب تصادفی خوشه ای و به نسبت تراکم جمعیت انجام گرفت .۷۰۰ زن باردار با میانگین سنی ۵/۴ ±۲۵/۷سال، سن زمان ازدواج ۳/۸±۱۹/۷سال، میزان سواد بر حسب سالهای تحصیل ۴/۸ ±۸/۱، تعداد حاملگی ۸/۱±۲/۵ بار و سن حاملگی ۱/۴±۳۹ هفته بودند. در ۹۱/۴ درصد کنترل فشار خون طی حاملگی فعلی کنترل شده، در حالی که فقط ۶۷ درصد واکسن کزاز تزریق کرده بودند. ۹۵/۹ درصد آنان انجام آزمایش خون را در حاملگی ضروری می دانستند اما فقط ۱۳/۶درصد در رابطه با این که فرد دیابتی نمی تواند مانند افراد سالم حاملگی های متوالی داشته باشد. آگاهی داشتند. در این پژوهش بین آگاهی و عملکرد افراد مورد مطالعه اختلاف آماری معنی دار وجود داشت. بین آگاهی با سواد، سن مادر، شغل، تعداد حاملگی و هم چنین عملکرد با سواد، تعداد حاملگی و سن زمان ازدواج اختلاف آماری معنی داری ملاحظه شد.
با توجه به نتایج حاصل، آگاهی و عملکرد زنان باردار در برخی موارد مهم مراقبت های دوران بارداری مطلوب نمی باشد و از آنجایی که دانش، زمینه رفتاری مناسب را فراهم می سازد، لازم است متولیان بهداشت عمومی و مراقبان مربوط، توجه بیشتری را جهت ارایه آموزش در این زمینه مبذول دارند.
متن کامل [PDF 5001 kb]   (709 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/7 | پذیرش: 1398/12/7 | انتشار: 1398/12/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.