جلد 36، شماره 2 - ( 5-1391 )                   جلد 36 شماره 2 صفحات 81-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahzadi S, Azimi P, Bitaraf M A, Azar M, Alikani M, Zali A, et al . Graded prognostic assessment scale to predict overall survival in patients diagnosed with brain metastases undergoing Gamma-knife radiosurgery. Research in Medicine 2012; 36 (2) :76-81
شهزادی سهراب، عظیمی پریسا، بیطرف محمدعلی، آذر مازیار، عالی خانی مزدک، زالی علیرضا، و همکاران.. بررسی بقا بر اساس سیستم نمره‌بندی GPA در مبتلایان به متاستازهای مغزی درمان شده با رادیوسرجری گامانایف . پژوهش در پزشکی. 1391; 36 (2) :76-81

گروه جراحی مغز و اعصاب، بیمارستان امام حسین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی-کمیته پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، Parisa.azimi@gmail.com
چکیده سابقه و هدف: با توجه به مراجعه مبتلایان به متاستازهای مغزی و نگرانی از پیش‌آگهی بقای درمان با رادیوسرجری گامانایف در این بیماران و برای پاسخ به این سوال که آیا نمره بندی GPA قادر به پیش بینی بقا درمان خواهد بود یا خیر، این تحقیق روی مراجعین به مرکز گامانایف ایران طی سال‌های 89- 1381انجام گرفت. روش بررسی: مطالعه به روش مقطعی انجام گرفت. کلیه بیمارانی که با تشخیص متاستازهای مغزی تحت درمان با گامانایف قرار گرفته بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان پی‌گیری شاخص‌های بالینی و پرتونگاری و سیستم نمره بندی GPA بررسی و بقای بیماران با کاپلان مایر ارایه گردید. یافته‌ها: طی مدت 8 سال، مطالعه روی 220 بیمار واجد شرایط انجام گرفت. سن بیماران 7/12±54 سال ( از حداقل 19تا 82 سال) بوده و بیماران به مدت میانگین 7 ماه ( 25-1 ماه) بعد از درمان با گاما نایف پی‌گیری شدند. نمره GPA و متوسط بقای بیماران بر اساس زیر گروه‌های رتبه‌بندی GPA، 1- 0، 5/2- 5/1، 3 و 4- 5/3 به ترتیب 4/0±4، 7/0±6، 9/0±9 و 8/1±12 و بقای کلی بیماران 6/0±7 ماه بود و تفاوت آماری معنی‌داری بین گروه‌ها دیده شد (001/0 P <). نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد نمره‌بندی GPA در پیش‌آگهی بقای بیماران متاستاز مغزی در درمان با گاما نایف موثر و مفید است. انجام تحقیقات تجربی بیشتر در این زمینه توصیه می‌گردد. واژگان کلیدی: نمره‌بندی GPA، پیش‌آگهی، گامانایف رادیو سرجری، متاستازهای مغزی.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: جراحی اعصاب
دریافت: 1391/7/23 | انتشار: 1391/4/25