جلد 37، شماره 3 - ( 9-1392 )                   جلد 37 شماره 3 صفحات 193-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azargoon R, Doustdar F, Khanbabaei G, Ghazi M, Mehrnejad F, Goudarzi H. Type III secretion system characterization of Pseudomonas aeruginosa isolates associated with cystic fibrosis. Research in Medicine 2013; 37 (3) :189-193
آذرگون رباب، دوستدار فرحنوش، خانبابایی قمرتاج، قاضی مونا، مهرنژاد فرامرز، گودرزی حسین. ویژگی‌های سیستم ترشحی نوع 3 در نمونه‌های سودوموناس ائروژینوزای جدا شده از بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس . پژوهش در پزشکی. 1392; 37 (3) :189-193

1 مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، h_god100@yahoo.com
چکیده سابقه و هدف: مطالعات کمی در مورد فاکتورهای ویرولانس باکتری ‏در شرایط و بیماری های مزمنی مثل سیستیک فیبروزیس انجام شده است. بنابراین خلط بیماران مبتلا سیستیک فیبروزیس که از مهر ماه 1390 تا مهرماه 1391 به بیمارستان مفید مراجعه کرده بودند در رابطه با تعیین ژن های مرتبط با سیستم ترشحی نوع 3(exoT، exoS، exoU ) مورد بررسی قرار گرفتند. روش بررسی: در این تحقیق توصیفی، بر روی سودوموناس آئروژینوزا 51 بیمار تست حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن انجام شد. همچنین برای تعیین توزیع ‏ژن‌های کد کننده توکسین ExoS ،ExoU و ExoT در نمونه ها از تکنیک PCR استفاده شد یافته‌ها: از 51 نمونه سودوموناس آئروژینوزا، 7/66% مقاوم به تری متوپریم، 2/37% مقاوم به جنتامایسین، 5/21% مقاوم به امیکاسین و سفپیم، 6/19% مقاوم به توبرامایسین، 7/15% مقاوم به سیپروفلوکساسین، 7/13% مقاوم به ایمیپنم و 8/9% مقاوم به سفتازیدیم بودند. نتایج PCR نشان داد که 2/90 درصد حاوی ژن exoT، 4/78 درصد حاوی ژن exoS و5/25 درصد حاوی ژن exoU بودند. نتیجه‌گیری: در این مطالعه، مقاومت هم‌زمان بر علیه آنتی‌بیوتیک‌های گروه آمینوگلیکوزیدها (جنتامایسین)، فلوئوروکوئینولون‌ها (سیپروفلوکساسین) و سفالوسپورین‌های وسیع الطیف (سفپیم یا سفتازیدیم) در 7/13% نشانه شروع ظهور مقاومت به چند دارو در این نمونه‌ها می‌باشد. با توجه به نتایج این مطالعه، احتمالا نمونه‌های حاوی ژن exoS در مقایسه با نمونه‌های حاوی ژن exoU برای بقا در مجاری تنفسی بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس مناسب‌تر هستند. واژگان کلیدی: سودوموناس ائروژینوزا، سیستیک فیبروزیس، فاکتورهای ویرولانس، سیستم ترشحی نوع 3.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1392/10/23 | پذیرش: 1392/10/23 | انتشار: 1392/10/23