مقدمه: اغلب بیماران مبتلا به دیابت به پرفشاری خون بالا مبتلا میشوند. آبزرشک سرشار از پلیفنل ودارای خواص آنتی اکسیدانی است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مصرف آبزرشک بر فشارخون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی در 42 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2، در سال 92 در شهر بابل در دو گروه مداخله (21 نفر) و شاهد (21 نفر)، انجام شد. افراد تحت مداخله به مدت هشت هفته روزانه ۲۰۰ میلیلیتر آب زرشک دریافت کردند و در گروه شاهد مداخلهای انجام نشد. پرسشنامههای اطلاعات عمومی و یادآمد غذایی سه روزه بیماران از طریق مصاحبه تکمیل شد. اندازهگیریهای فشار خون و تنسنجی پیش و پس از مداخله انجام شد. کد IRCT201409031640N14.
یافتهها: دو گروه از نظر جنس و سن تفاوت آماری معناداری نداشتند. میانگین نمایه توده بدن، مواد مغذی دریافتی و نوع داروهای مصرفی در طول مطالعه تغییری نداشت. اختلاف آماری معناداری بین میانگین فشارخون سیستولی (0001/0> p) و دیاستولی ( 3 درصد>p) پیش با پس از مداخله در گروه مصرفکننده آبزرشک مشاهده شد. در گروه مصرف کننده ی آب زرشک در مقایسه با گروه شاهد کاهش معناداری در فشار خون سیستولی (0001/0>p) و دیاستولی (003/0>p) مشاهده شد.
نتیجهگیری: با توجه به مطالعه حاضر آبزرشک ممکن است اثار مفیدی بر فشار خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |