جلد 44، شماره 3 - ( 6-1399 )                   جلد 44 شماره 3 صفحات 487-484 | برگشت به فهرست نسخه ها

yasayi F, yahyapour S. Efficacy of Prophylactic Paracetamol Injection on Pain Reduction after Cesarean. Research in Medicine 2020; 44 (3) :484-487
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2029-fa.html
یاسایی فخرالملوک، یحیی پور سحر. بررسی تاثیر پاراستامول تزریقی پروفیلاکتیک بر میزان کاهش درد عمل سزارین. پژوهش در پزشکی. 1399; 44 (3) :484-487

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2029-fa.html

گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، Dr_fyass@yahoo.com
سابقه و هدف: درد بعد از عمل از مهمترین مشکلات پس از اعمال جراحی سزارین محسوب می شود و کاهش آن اهمیت بسزایی در راستای افزایش رضایتمندی بیماران و بهبود شرایط آنها دارد. لذا این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پاراستامول تزریقی پروفیلاکتیک روی کاهش درد بیماران بعد سزارین انجام شده است.
روش مطالعه: در این کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار، 60 نفر از خانمهای باردار کاندید سزارین در سالهای 96 و 97 که به بیمارستان طالقانی مراجعه نمودند، مورد بررسی قرار گرفته و به صورت تصادفی با متد Block در یکی از 2 گروه دریافت کننده پاراستامول (1 گرم) یا پلاسبو قبل از عمل قرار گرفتند و سپس شدت درد بر اساس VAS و نیز میزان رضایتمندی بیماران در ساعات یک و شش و 18 و 24 بعد از عمل، در دو گروه تعیین و مقایسه شد.
یافته ها: شدت درد در گروه پاراستامول به میزان معناداری در قیاس با گروه شاهد طی 24 ساعت نخست پس از عمل کاهش یافته بود (P=0.0001). میزان رضایتمندی بیماران در ساعتهای اول و ششم، 18 و 24 در گروه پاراستامول به میزان معناداری در قیاس با گروه شاهد بیشتر بود (P < 0.05).
نتیجه گیری: در مجموع، بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، چنین استنباط می شود که پاراستامول تزریقی پروفیلاکتیک تاثیر خوبی بر روی کاهش درد بعد از عمل سزارین در خانمهای باردار دارد و لذا استفاده از آن برای این منظور توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: درد بعد از عمل، سزارین، پاراستامول
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: زنان وزایمان