جلد 45، شماره 3 - ( 7-1400 )                   جلد 45 شماره 3 صفحات 17-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hatami Pirghibi T, Chehri K, Abiri R, Karimi I. Effect of hydro-alcoholic extracts of Rosmarinus officinalis L., Mentha piperita L., and Zataria multiflora Boiss on biofilm formation of Pseudomonas. Research in Medicine 2021; 45 (3) :11-17
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2179-fa.html
حاتمی پیرغیبی طیبه، چهری خسرو، عبیری رامین، کریمی اسحق. اثر عصاره آبی-الکلی رزماری، آویشن‌شیرازی و نعناع فلفلی بر شکیل بیوفیلم باکتری سودوموناس آئروژینوزا. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (3) :11-17

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2179-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، khchehri@gmail.com
چکیده:   (2257 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاهان دارویی عوامل دارویی نوید بخشی هستند. عوامل ضدمیکروبی استخراج شده از گیاهان، ترکیب هایی هستند که میکروارگانیسمها را میکشند یا مانع رشد آنها می شوند. هدف اصلی از انجام این مطالعه، بررسی اثر عصاره آبی-الکلی گیاهان رزماری، نعناع فلفلی و آویشن شیرازی روی تشکیل بیوفیلم باکتری سودوموناس آئروژینوزا بود.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت تجربی انجام شد. پس از عصاره گیری گیاهان مورد مطالعه، به روش نشر در آگار به بررسی اثر این عصاره ها بر سودوموناس آئروژینوزا پرداخته و نتایج به دست آمده با چهار دیسک آنتی بیوتیکی کانامایسین، ایمی پنم، پنی سیلین و سفالکسین مقایسه شد. سپس حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی را برای هر عصاره گیاهی به طور جداگانه اندازه گیری شد. تأثیر این عصاره ها بر مهار تشکیل بیوفیلم به کمک رنگ آمیزی با کریستال ویوله۱درصد واستیک اسید ۳۰ درصد سنجش شد. تمام آزمون ها سه بار تکرار شدند و آنالیز های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 16 انجام شد.
یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که هر سه گیاه در غلظت ۳ میلی گرم بر میلی لیتر دارای خاصیت ضد باکتریایی بودند. قطر هاله عدم رشد برای عصاره رزماری ٩۱ ، برای آویشن شیرازی 51 و برای نعناع فلفلی 11 میلی متر بود. حداقل غلظت بازدارندگی برای گیاه رزماری 57 / 0 میل یگرم بر میلی لیتر و برای آویشن شیرازی و نعناع فلفلی 5/ 1میلی گرم بر میلی لیتر بود. همچنین نتایج نشان داد که گیاه رزماری در غلظت 3 و 1/ 5 میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب سبب مهار و کاهش تشکیل بیوفیلم شد. اما گیاه آویشن شیرازی و نعناع فلفلی در غلظت 3 میل یگرم بر میلی لیتر فقط سبب کاهش تشکیل بیوفیلم شدند.
نتیجه گیری: به نظر می رسدکه با توجه به یافته های بدست آمده از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که عصاره الکلی گیاه رزماری با غلظت 3 و 5/ 1 میلی گرم بر میلی لیتر، توانایی بالایی برای مهار توانایی تشکیل بیوفیلم توسط باکتری سودوموناس آئروژینوزا دارد.
متن کامل [PDF 575 kb]   (663 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1398/11/14 | پذیرش: 1399/3/20 | انتشار: 1400/10/19

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb