بخش انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده: (2073 مشاهده)
عرضه کنندگان مواد غذایی در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی می توانند نقش مهمی در انتقال انگل های روده ای بخصوص تک یاخته های روده ای (ژیاردیا لامبلیا، انتامبا هیستولیتیکا) داشته باشند. به منظور تعیین شیوع انگل های روده ای در عرضه کنندگان مواد غذایی در دو شهر نوشهر و چالوس در سالهای ۷۴ - ۱۳۷۳ در مجموع ۴۱۱ نفر در سه گروه عمده عرضه کنندگان مواد غذایی یعنی ۱- رستورانها و چلوکبابی ها ۲- ساندویچ فروشی ها ۳-خواربارفروشی، لبنیاتی و قنادی ها مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه های مدفوع به طریق فرمالین - اتر آزمایش شد در کل ۳۰/۲ درصد افراد به انگل های روده ای مبتلا بودند که در ۴/ ۲۱ درصد آنها انگل های بیماری زا یافت شد. بیشترین شیوع آلودگی در گروه ساندویچ فروشی ها مشاهده شد( ۳۶٪). بالاترین درصد آلودگی تک یاخته ای و کرمی به ترتیب مربوط به ژیاردیا لامبلیا (۲/ ۹٪) و هینولپیس نانا(۱/ ۳٪) بوده است. میزان شیوع آلودگی های انگلی در عرضه کنندگان مواد غذایی بر حسب سن و سواد معنی دار بوده است. در گروه سنی ۴۰ سال به بالا میزان آلودگی کمتر از سایر گروه های سنی (۲۰%) بود ( ۰/۰۲۵ > P). در افراد دیپلم و بالاتر میزان آلودگی ۱۱/۴ درصد و در افراد بی سواد ۳/ ۴۳ درصد بود(۰/۰۲۵> P) .
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
رادیولوژی دریافت: 1398/11/27 | پذیرش: 1398/11/27 | انتشار: 1398/11/27