جلد 24، شماره 3 - ( پائیز 1379 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 176-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghazadeh R, Ameli Alavi M. Review of Crohn's Disease in 14 Years at Taleghani and Day General Hospital. Research in Medicine 2000; 24 (3) :171-176
آقازاده رحیم، عاملی علوی میترا. بررسی ۱۴ سال بیماری کرون در بیمارستان های آیت اله طالقانی و دی. پژوهش در پزشکی. 1379; 24 (3) :171-176

بیمارستان آیت اله طالقانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
این مقاله به صورت گذشته نگر روی ۳۷ بیمار مبتلا به بیماری کرون که طی ۱۴ سال در بیمارستان های آیت ا... طالقانی و بیمارستان دی بستری و پیگیری شده بودند به عمل آمد. این بیماری التهابی و مزمن دستگاه گوارش در غرب شایع و در کشورهای شرقی از جمله کشور ما تا سه دهه پیش نادر بوده است. هدف این مقاله آن است که نشان دهد بروز بیماری در دهه های اخیر در ایران رو به افزایش نهاده است. در این مطالعه ، نحوه تظاهر بیماری و روش های منجر به تشخیص و سیر بیماری و درمانهای موثر در روی این بیماران با توجه به امکانات موجود در مملکت ما نشان داده شده است. اگر اختلافی از نظر جنس و طرح درگیری روده با بیماران غربی وجود دارد به نظر نگارندگان مقاله ناشی از تعداد کم بیماران مورد مطالعه ما می باشد.
افزایش بروز بیماری به احتمال زیاد ناشی از تغییر در شرایط زندگی و تغذیه جامعه ما به علت رو به صنعتی نهادن آن است.
دریافت: 1398/11/28 | پذیرش: 1398/11/28 | انتشار: 1398/11/28