جلد 26، شماره 3 - ( پاییز 1381 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 193-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

رضا رستمی ، سید عبدالمجید بحرینیان . بررسی شیوع اختلالات روانی وبرخی عوامل موثر بران در دانشجویان جدیدالورود دانشگاه تهران در سال 1379 . پژوهش در پزشکی. 1381; 26 (3) :187-193

چکیده:   (12036 مشاهده)

سابقه وهدف : هدف از این مطالعه تعیین شیوع اختلالات روانی (افسردگی، عملکرد اجتماعی، اضطراب، اختلال خواب وعلایم جسمانی) وبرخی ازعوامل موثر بر انها در دانشجویان جدیدالورود سال 1379 در دانشگاه تهران بود.

مواد وروشها : دراین مطالعه مقطعی که در سال 1379 در مرکز مشاوره دانشگاه تهران انجام شد.2367 دانشجو از 16 دانشکده دانشگاه تهران با ترکیب جنسی 5 /40 % مذکروه 5/59 % مونث با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی (28-GHQ) به همراه سئوالات مربوط به مشخصات دموگرافیک بررسی شدند.

یافته‌ها : یافته‌ها نشان داد3 /16% افرادمورد آزمون مشکوک به اختلال روانی بودند که بیشترین فراوانی نسبی مواردمشکوک به اختلال روانی دردانشجویان دانشکده روانشناسی (27 %) وکمترین فراوانی در دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا (10 %) مشاهده شد. همچنین 2/ 13%از دانشجویان دارای سابقه فامیلی اختلالات روانی و6 /10% دارای سابقه مصرف داروهای آرام بخش بودند که آزمونهای آنالیز واریانس یکطرفه وتوکی نشان دادند بین میانگین نمره علایم اصظراب عملکرد اجتماعی و افسردگی در رشته های مختلف وبین میانگین نمره سلامت کلی و عملکرد اجتماعی در رتبه های مختلف قبولی در کنکور اختلاف آماری معنی داری وجود دارد(5%> P)

نتیجه گیری و توصیه ها: عوامل بسیار مختلفی در ایجاد اختلال روانی در دانشجویان دانشگاه تهران دخالت دارند که باید هر چه زودتر در رفع این عمل اقدام نمود.

واژه‌های کلیدی: اختلالات روانی، دانشجویان
نوع مطالعه: عمومی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1381/10/12 | انتشار: 1381/6/24