جلد 19، شماره 3 و 4 - ( مهر - اسفند 1374 )                   جلد 19 شماره 3 و 4 صفحات 30-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi A, Badami N, Moazzami N. Evaluation of the Role of Aerobic & Anaerobic Bacteria in the Etiology of Pelvic Inflammatory Disease (PID). Research in Medicine 1995; 19 (3 and 4) :24-30
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2343-fa.html
احمدی احمد، بادامی ناصر، معظمی نسرین. نقش باکتریهای هوازی و بی هوازی در ایجاد بیماری التهابی لگن. پژوهش در پزشکی. 1374; 19 (3 و 4) :24-30

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2343-fa.html


دکترای میکروب شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس،تهران،ایران.
چکیده:   (2405 مشاهده)
در مدت دو سال ۲۰۱۳ زن مبتلا به بیماری التهابی حاد لگن به عنوان بیمار و ۱۶۰ زن سالم بدون علامت PID به عنوان شاهد برای تشخیص عامل بیماری نمونه برداری شدند نمونه ۵۸ بیمار و ۶۰ کنترل از طریق لاپاروسکوپی یا لاپاراتومی و ۱۵۴ بیمار و ۱۰۰ شاهد به وسیله سواب از ناحیه آندوسرویکی گرفته شد، از گروه لاپاروسکوپی و لاپاراتومی ۵۸ نفر، در ۹ مورد (۱۵/۵) درصد باکتری جدا نشد ولی ۳ مورد (۵/۱درصد) فقط باکتری بیهوازی، ۶ مورد (۱۰/۳درصد) باکتریهای بیهوازی همراه با هوازی و در ۴۰ مورد (۶۸ در صدا فقط باکتری هوازی جدا شده است، ضمنا"، در ۱۸ مورد (۳۱درصد) عفونت به صورت پلی میکروبیال بود. علاوه بر این از گروه کنترل، ۶۰ زن هیچ نوع باکتری جدا نشده است، از ۱۵۴ بیمار که از آندوسرویکس آنان نمونه برداری شده، از ۱۲ نفر ( ۷/۷ درصد) باکتری جدا نشد. ولی ۱۳ مورد (۸/۵ درصد) باکتریهای بی هوازی تنها ۲۳ مورد ( ۱۴/۹ درصد) باکتری بیهوازی همراه با یک باکتری هوازی و در ۱۰۶ مورد (۶۸/۸ درصد) فقط باکتری هوازی و بیهوازی اختیاری جدا شد. ضمنا" در ۹۷ مورد (۶۲ درصد) بیش از یک باکتری جدا شد.
از گروه کنترل ۱۰۰ زن سالم، ۳۱ مورد باکتری هوازی ، ۵ مورد باکتری بیهوازی همراه با هوازی، در ۱۴ مورد بیهوازی تنها (لاکتوباسیل) و در ۵۰ مورد باکتری جدا نشد. ضمنا در ۱۰ مورد بیش از یک باکتری جدا شد. در این مطالعه، بالاترین رقم باکتریهای جدا شده در هر دو گروه باکتریهای هوازی و بیهوازی اختیاری بود (۰/۰۵>P) ولی نایسریا گونوره که به عنوان یک عامل شناخته شده PID محسوب می شود، از شیوع کمتری برخوردار بود و در مرحله آخر قرار داشت. این موضوع نشان می دهد که عامل PID در این بررسی بیشتر باکتریهای روده ای و فلور طبیعی مهبل می باشند و نایسریا گونوره کمتر دخالت دارد.
متن کامل [PDF 3841 kb]   (847 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/6 | پذیرش: 1398/12/6 | انتشار: 1398/12/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb