جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1378 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 44-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Forozani M, Aeenehvand S, Dorosto Motlagh A R. Body Measurement Condition of Infants and the Influence of Some Maternal Factors on It in Semnan. Research in Medicine 1999; 23 (1) :35-44
فروزانی مینو، آینه وند سهیلا، درستی مطلق احمد رضا. وضعیت تن سنجی نوزادان و تاثیر برخی عوامل مادری بر روی آن در سمنان. پژوهش در پزشکی. 1378; 23 (1) :35-44

گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
از آنجایی که علت اصلی وزن کم هنگام تولد نوزاد ، بدی تغذیه مادر می باشد، شناخت و تعیین نقش شاخص های تن سنجی و عوامل دیگر نظیر سن ، تعداد زایمان و کم خونی مادر در گروهها و جوامع مختلف و توجه به برطرف کردن عوامل شناخته شده و در عین حال قابل مداخله می تواند از تولد چنین نوزادانی بکاهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی وضع تغذیه نوزادان و تاثیر پاره ای از عوامل مادری بر روی آن می باشد
این بررسی بر روی ۴۲۲ نوزاد (با سن بارداری ۴۲ - ۳۷ هفته) متولد شده در بیمارستان امیرالمومنین (تنها زایشگاه شهر) سمنان ، در دی و بهمن ماه سال ۱۳۷۲ صورت پذیرفت. اطلاعات مربوط به وضعیت اقتصادی - اجتماعی خانواده نوزاد ، تاریخچه باروری مادر و مشخصات تن سنجی مادر و نوزاد جمع آوری گردید .
نتایج حاصل نشان می دهند که میانگین وزن و قد هنگام تولد نوزادان مورد بررسی در سمنان در مقایسه با استاندارد تفاوت معنی دار از نظر آماری ندارد. بین وزن تولد نوزاد با دور بازو، وزن قبل از زایمان، قد، میزان وزن مطلوب برای قد، سن، تعداد زایمانها از فاصله بین دو بارداری مادر دارای ارتباط مثبت و از نظر آماری معنی دار می باشد. بین قد هنگام تولد نوزاد با دور بازو وزن قبل از زایمان، قد، میزان وزن مطلوب برای قد، سن و تعداد زایمانهای مادر ارتباط مثبت و معنی دار از نظر آماری وجود دارد. بر اساس امتیاز Z و مرز بدی تغذیه (دو انحراف معیار زیر میانه جامعه مرجع) به ترتیب ۲/۹, ۱/۹ و ۷/۶ درصد از نوزادان مبتلا به بدی تغذیه در حال و گذشته (وزن برای سن)، در گذشته (قد برای سن) و در حال (وزن لازم برای قد) بودند.

دریافت: 1398/12/7 | پذیرش: 1398/12/7 | انتشار: 1398/12/7