جلد 17، شماره 1 و 2 - ( فروردین - شهریور 1372 )                   جلد 17 شماره 1 و 2 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shafeeyi Khoeeyi S. Comparison of Seven Days Antibiotic Therapy with Conventional Treatments of Bacterial Meningitis. Research in Medicine 1993; 17 (1 and 2) :1-8
شفیعی خوئی سعید. آنتی بیوتیک درمانی هفت روزه در مننژیتهای باکتریائی در مقایسه با درمانهای استاندارد. پژوهش در پزشکی. 1372; 17 (1 و 2) :1-8

دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تهران،ایران.
عوارض مننژیت باکتریایی در بیمارانی که از اول خرداد ماه ۱۳۶۶ لغایت ۳۱ اردیبهشت ۱۳۶۹ (به مدت سه سال) طی ۷ روز با کلرامفنیکل و آمپی سیلین مداوا شدند، به صورت آینده نگر مورد مطالعه قرار گرفتند، در مجموع، تعداد ۱۶۵ بیمار (۸۵ پسر و ۸۰ دختر) پنج روزه تا ۱۲ ساله (میانگین ۳۱/۵ ماهه) در این مطالعه بررسی شدند. هموفیلوس آنفلوآنزا تیپ B از ۶۵ درصد بیماران، پنوموکوک از ۲۵ درصد و مننگو کک از ۱۰ درصد بیماران جدا شد. مرگ و میر بیماران حدود ۷/۳ درصد بود و موردی از عود بیماری مشاهده نشد. از ۵۰ بیمار بهبود یافته که از نظر بینایی، شنوایی و روانی دستکم به ملت یکسال پیگیری شدند در ۸۰ درصد موارد هیچ گونه عارضه ای مشاهده نشد و در ۲۰ درصد باقیمانده، عوارض مختلف با شدتهای متفاوت مشاهده شد. شیوع عوارض در بین مننژیتهای پنوموکوکی بیش از دیگران و حدود ۶۰ درصد بود، در حالی که در مننژیتهای مننگوککی هیچ گونه عارضه ای دیده نشد. عوارضی که مشاهده شدند عبارت بودند از کری عصبی ((Sensorineural) ۱۴ درصد موارد، عقب ماندگیهای ذهنی ۵/۳ درصد ، اختلالات تکلمی ۴/۵ درصد، اختلالات حرکتی ۳ درصد، هیدروسفالی ۱/۷ درصد و تشنج ۲ درصد موارد.
بروز این عوارض تقریبا مشابه شیوع عوارضی است که در بیماران تحت درمان به مدت ۱۰-۱۴ روز گزارش می شود. مشاهده های ما و دیگران نشان می دهد که ۷ روز درمان درون سیاهرگی برای مداوای مننژیت باکتریانی کودکان کافی می باشد.

دریافت: 1398/12/12 | پذیرش: 1398/12/12 | انتشار: 1398/12/12