جلد 17، شماره 1 و 2 - ( فروردین - شهریور 1372 )                   جلد 17 شماره 1 و 2 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabatabayie M, Mohseni M. ‌‌Clinico Paraclinical Analysis in 544 Patients with Lumbar Disc Herniation and Their Results. Research in Medicine 1993; 17 (1 and 2) :9-16
طباطبائی فر سید محمود، محسنی مصطفی. بررسی کلینیکی، پاراکلینیکی و نتایج عمل در ۵۴۴ مورد هرنی دیسک کمری. پژوهش در پزشکی. 1372; 17 (1 و 2) :9-16

دانشیار و مدیر گروه جراحی اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران.
از سال ۱۳۵۸ لغایت ۱۳۷۱ تعداد ۳۲۷۱۱ بیمار به کلینیک خصوصی نگارنده (م.ط.) مراجعه کردند که از بین آنان، ۷۹۳۵ بیمار (۲۴ درصد) به کمر درد و یا سیاتالژی مبتلا بودند. ۹۳ درصد از این بیماران نسبت به درمانهای طبی واکنش مثبت نشاندادند و ۵۴۴ بیمار (۷ درصد) که به درمان طبی مقاومت نشان داده بودند، تحت عمل جراحی قرار گرفتند که نتیجه بررسی و جمعبندی داده های موجود در پرونده های آنان، نوشتار حاضر را تشکیل می دهد. شایعترین سمپتوم بیماران، درد (۹۹/۶ درصد)؛ شایعترین بافته بالینی (SLRT ( Stright leg rising test مثبت (۷۵ درصد) و بعد از آن، اختلال حرکتی (۵۲ درصد) بود. میزان عوارض ناشی از عمل ۷ درصد است که شایعترین آنها را عفونت سطحی زخم (۴ درصد) تشکیل می دهد. این بیماران به طور متوسط ده ماه پیگیری شدند : در ۷۵ درصد بیماران نتیجه عالی، ۱۹ درصد خوب، ۳/۴ درصد متوسط (Fair) و ۲/۲ درصد نتیجه بد بود. به نظر می رسد که مهمترین عوامل برای دستیابی به یک نتیجه رضایت بخش، دقت در گزینش بیماران و پرهیز از بروز عوارض هنگام عمل جراحی باشد.

دریافت: 1398/12/12 | پذیرش: 1398/12/12 | انتشار: 1398/12/12