جلد 16، شماره 3 و 4 - ( مهر - اسفند 1371 )                   جلد 16 شماره 3 و 4 صفحات 16-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Weight and Height Standard for Children of Shiraz City. Research in Medicine 1992; 16 (3 and 4) :7-16
آیت اللهی سید محمد تقی. استاندارد وزن برای قد ویژه سنی کودکان شیراز. پژوهش در پزشکی. 1371; 16 (3 و 4) :7-16

بخش آمار زیستی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز،تهران،ایران.
در مطالعه رشد کودکان، مقیاس وزن برای قد به دلیل برخورداری از جنبه های کاربردی و نیز به خاطر روایی (Validity) ، اعتبار و حساسیت در عالیترین درجه رده بندی شده، در زمینه بهداشت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای تهیه استانداردهای وزن برای قد و پژه سنی، روشهای مختلفی ارائه شده که در مورد داده های ایرانی به خطا منجر می شوند. به منظور رفع این مشکل، نوشتار حاضر با استفاده از روشی جدید که بر مبنای نمرات استاندارد وزن و قد قرار دارد . به اصلاح استانداردهای وزن برای فد ویژه سن می پردازد و جدولهای استاندارد وزن برای قد کودکان ۶-۱۲ ساله شیراز را ارائه می دهد. این روش به دلیل کارآیی، سادگی و ثبات به دیگر روشهای موجود برتری دارد.
همگنی داده های رشد کودکان شیرازی با ساختار جمعیتی کشور امکان تعمیم جداول استاندارد مذکور به جامعه شهری ایران را محتمل می سازد، هم چنین این مقاله، ضرورت استفاده از استانداردهای محلی و کشوری رشد را در امور پزشکی و بهداشت مورد تاکید قرار می دهد.

دریافت: 1398/12/16 | پذیرش: 1398/12/16 | انتشار: 1398/12/16