عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)،تهران،ایران.
چکیده: (1310 مشاهده)
در بررسیی که در سال ۱۳۶۲ در منطقه شهریار به منظور تعیین چگونگی شیوع گواتر و ارائه راه حلهای عملی جهت پیشگیری آن انجام گردید، ۳۶۷ خانوار با جمعیتی برابر ۲۰۳۴ نفر برگزیده شدند و مورد بررسیهای بالینی، زیست شیمیایی، آنتروپومتری و مصرف مواد غذائی قرار گرفتند. نتایج مربوط به بیماری گواتر قبلا منتشر شده و در این گزارش - جدا از مسئله گواتر چگونگی یافته های بررسی مصرف مواد غذایی در بین خانوارها مورد نظر می باشد. جهت پی بردن به میزان و نوع مصرف مواد غذایی، برنامه غذایی ۲۴ ساعت خانوارها از طریق مصاحبه و اندازه گیری ثبت و مورد ارزیابی قرار مرفت.
در این منطقه - در مقایسه با سایر مناطق روستایی مورد بررسی از نان و قند و شکر به میزان کمترواز گوشت و تخم مرغ، لبنیات و حبوبات به مقدار بیشتری استفاده می کنند. این خانوارها روزانه به طور متوسط ۲۱۲۱ کالری دریافت می کردند، در حالی که انرژی مورد نیاز روزانه ۲۲۸۶ کالری بود و متوسط پروتئین دریافتی روزانه ۶۲/۳ گرم در مقابل ۴۰ گرم مورد نیاز روزانه بوده است. ۱۷/۵ درصد خانوارهای مورد بررسی روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کالری دریافت نموده اند و پروتئین دریافتی ۴/۴ درصد آنان بین ۲۰-۳۰ گرم بوده است. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که دست کم ۱۷/۵ درصد خانوارهای مورد بررسی دچار و یا در معرض آسیب پذیری تغذیه ای می باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1398/12/18 | پذیرش: 1398/12/18 | انتشار: 1398/12/18