جلد 11، شماره 3 و 4 - ( مهر - اسفند 1366 )                   جلد 11 شماره 3 و 4 صفحات 96-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rasaian N, Barghi E, Katoozian B, Danesh Pajouh M. Measurment of The Width of Subcutaneous Adipose Tissue in Tehranian Children of 7 to 11 Years of Age (1359-1361). Research in Medicine 1987; 11 (3 and 4) :82-96
رسائیان نیر، برقی عفت، کاتوزیان بهروز، دانش پژوه محمد. تحلیل اندازه ضخامت چربی پوست کودکان 7 تا 11 ساله تهران 1359- 1361 متغیرهای مورد بررسی: سن، جنس، وزن، قد، ارقام فشار خون، ردیف تولد وضعیت اقتصادی و اجتماعی. پژوهش در پزشکی. 1366; 11 (3 و 4) :82-96

بخش فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
در ضمن بررسی بیماری های قلب و عروق و فزونی فشار خون در بین کودکان و رابطه آن با عوامل فیزیولوژیک و اقتصادی – اجتماعی، به نظر می رسد که غیر از دو عامل قد و وزن، ضخامت چربی پوست نیز باید به عنوان یک معیار چاقی – که خود بازتابی از عوامل رشد کودک و وضعیت اقتصادی – اجتماعی اوست – در نظر گرفته شود. بر طبق این بررسی ضخامت چربی پوست دختران بیش از پسران و در هر دو جنس با بالا رفتن سن افزایش می یابد. ضخامت چربی پوست در هر دو جنس با سن، وزن، قد BMI و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک فاز 4 و 5 به طور مستقیم و با PI به طور معکوس ارتباط دارد. هم چنین ضخامت چربی پوست باز و در هر دو جنس با ردیف تولد و بعد خانوار به طور معکوس و با تعداد اتاق مسکونی به طور مستقیم ارتباط دارد.
واژه‌های کلیدی: چربی، پوست، کودکان، سن، جنسیت، فشار خون، اقتصاد، قد
دریافت: 1365/7/3 | پذیرش: 1366/2/7 | انتشار: 1366/8/13