جلد 25، شماره 2 - ( تابستان 1380 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

پیمان ادیبی ، مصطفی قانعی ، محمدعلی سلطان الکتابی ، بهارک وحدت‌پور . مقادیر مرجع شاخص‌های گلبول قرمز : محاسبه در یک صد و هفتاد هزار فرد بالغ در اصفهان . پژوهش در پزشکی. 1380; 25 (2) :9-15

مقادیر مرجع برحسب نوع توزیع متغیر شاخص در جوامع مختلف متفاوت است و چون اغلب در تصمیم گیریهای بالینی و بررسی بیماران به مقادیر در جامعه ما از اولویت برخوردار است.در یک بررسی شش ساله بر مقادیر بدست آمده از آزمایش شمارش کامل خون که به روش دستگاهی با شمارشگر های خودکار روی جامعه در حال ازدواج شهر اصفهان به انجام رسید، مقادیر مرجع براساس محاسبه صدک‌های معیار و انحراف معیار بدست آمدند و بین گروه‌های مختلف سنی و جنسی مقایسه گردیدند. با حذف افراد زیر 15 سال و موارد عدم ثبت مناسب داده، 162373 نفر مورد بررسی قرار گرفتند.شمارش گلبول‌های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، MCV، HCH و MCHC در زنان کمتر از مردان بود. هموگلوبین زنان بین سن 15 تا 65 سال سیر کاهنده است. در هر دو جنس با افزایش سن MCV افزایش می یافت.

نوع مطالعه: عمومی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1381/10/12 | انتشار: 1380/3/25