جلد 5، شماره 2 - ( بهار 1356 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 94-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi F. The Causes of Chronic Pelvic Pain in Women. Research in Medicine 1977; 5 (2) :89-94
کاظمی فریزر. بررسی درباره علل دردهای مزمن لگن در زنان. پژوهش در پزشکی. 1356; 5 (2) :89-94

دانشکده پزشکی داریوش کبیر دانشگاه تهران
تشخیص صحیح و به موقع علت دردهای مزمن لگن، بیماران را از بستری شدن بی حاصل در بیمارستان، انجام اعمال جراحی بی­نتیجه و همچنین تحمل مخارج مالی سنگین، تا حدود زیادی بازمی­دارد.
در اکثر موارد قبل از اقدام به عمل جراحی در کورد دردهای مزمن لگن، همکاری نزدیک اورولوژیست، متخصص داخلی، روان­شناس، جراح استخوان و جراح عمومی با ژنیکولوگ کاملا لازم و ضروری است.
نکته مسلمی که از این بررسی پژوهشی نتیجه­گیری می­شود آن است که: در مورد بیمارانی که سابقه عمل جراحی لگن داشته و بعد از عمل جراحی بهبود یا تسکینی در دردهای مزمن لگن آن­ها پیدا نشده است، اقدام به جراحی دیگری به­منظور ساکت کردن دردها باید با نهایت دقت و احتیاط و مسلم بودن تشخیص بعد از رد کلیه تشخیص­های افراقی گرفته شود.
نتیجه دیگر این بررسی نشان می­دهد که توجه به سابقه بیمار – چه از نظر جسمی و چه از نظر روانی و خصوصاً توجه به ویژگی­های درد – کمک بزرگی به تشخیص می­نماید.
امید است که با توجه به این مقاله از تعداد اعمال جراحی لگن – که اکثراً سبب التیام ناراحتی­های بیماران نمی­شود - کاسته گردد.
نوع مطالعه: گزارش موردی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/24 | پذیرش: 1398/12/24 | انتشار: 1398/12/24