جلد 4، شماره 1 - ( 7-1354 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltani Nasab R. Immune Issues and Mechanisms in Cancer. Research in Medicine 1975; 4 (1) :1-8
سلطانی نسب رضا. مسائل و مکانیزم های ایمنی در سرطان. پژوهش در پزشکی. 1354; 4 (1) :1-8

رئیس بخش پاتولوژی دانشکده پزشکی - دانشگاه ملی ایران.
تاکنون بسیاری از مکانیزم های ایمونولوژیک بدن برای رد تومورها و جلوگیری از رشد انها ساخته شده و از این شناسایی هم برای کشف علت بعضی از سرطانها استفاده شده و هم راه های ایمونوتراپی سرطان بعنوان چهارمین طریقه درمان سرطان مورد قبول همه قرار گرفته است. مسئله ای که فوق العاده اهمیت دارد این است که طبیب و جراح حتی المقدور بایستی از فلج کردن سیستم دفاعی بیمار سرطانی احتراز کنند . بیوریکه میدانیم هم جراحی های وسیع تومورهای سرطانی ، آنتی کورساز شده و سبب می شوند که باقیمانده تومور به سرعت رشد کرده متاستاز بدهد. بنابراین در مواردیکه جراحی و رادیوتراپی نمی توانند تومور را بطورکلی ریشه کن کنند، بهتر است به حداقل برداشت و یا تخریب بافت لنفاوی اکتفا شود.
و در مورد شیمیوتراپی بایستی کاملا محتاط و محافظه کار بود . بدین معنی که اولا حتی المقدور ار بکار بردن آنها خودداری کرد و ثانیا در مواردی که راهی دیگر وجود ندارد آنها را با مقدار متناسب تجویز نمود . بطور کلی بایستی سیستم ایمونولوژیک بیمار سرطانی را تقویت کرد و در مورد هر بیمار سرطانی علاوه بر جراحی ، رادیوتراپی و شیمیوتراپی ، امکان ایمونوتراپی را نیز مورد توجه قرار داد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/26 | پذیرش: 1398/12/26 | انتشار: 1398/12/26