جلد 5، شماره 5 - ( زمستان 1356 )                   جلد 5 شماره 5 صفحات 397-385 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahrari H. Lndication and Evolution of Surgical Treatments in Lymphedema. Research in Medicine 1977; 5 (5) :385-397
احراری هوشنگ. اندیکاسیون و سیرتکاملی درمان های جراحی در بیماری لنفادم. پژوهش در پزشکی. 1356; 5 (5) :385-397

دانشیار دانشکده پزشکی پهلوی دانشگاه تهران.
منظور از انتشار این مقاله ، در ابتدا بررسی اندیکاسیون های عمل جراحی در بیماری لنفادم مزمن است که در پنج قسمت خلاصه و ذکر گردیده است  . در خارج از موارد بیان شده عمل جراحی برای لنفادم ، اندیکاسیون نداشته  و درمان های طبی توصیه شده است . همانطوریکه در متن مقاله نیز ذکر گردیده هر بیماری لنفادمی با تورم مختصری در عضو احتیاج به چنین عمل وسیعی نخواهد داشت.
در قسمت دوم مقاله انواع اعمال جراحی را که از سال 1901 تاکنون برای درمان این بیماری ابداع شده با ذکر علت شکست  و انصراف از ادامه روش های جدید درمانی را با ذکر تاریخ و نام جراح نگاشته ایم . تا به امروز که فقط دو نوع عمل جراحی که بنام اعمال فیزیولوژی شناخته شده است بجامانده و در درمان این بیماری بکار برده می شود که عبارتند از
1- عمل ترانسپوزیسیون چادرینه بنام  Rafael De Los Santos
2- عمل Thompson  یا عمل ترانسپوزیسیون پوست Shaved Skin Flaps  که منظور از این عمل ایجاد ارتباط بین لنفاتیک های سطحی و عمقی بعد از برداشتن همه نیام عضلات است . که پس از رشد کافی مجازی لنفی جدید ، تخلیه لنف از راه مجاری لنفاوی عمقی انجام می گردد و تدریجا تورم عضو از بین می رود . در آخر مقاله ، بیماری که با متد Thompson  در بخش جراحی دانشکده پزشکی پهلوی مورد عمل قرار گرفته  و نتیجه رضایت بخش بوده شرح داده شده است . البته تجربیات ما برای اظهار نظر قطعی نسبت به این اعمال کافی نیست و کوشش دز این راه ادامه دارد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/26 | پذیرش: 1398/12/26 | انتشار: 1398/12/26