جلد 47، شماره 3 - ( 9-1402 )                   جلد 47 شماره 3 صفحات 85-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Javaheri Z, Emamhadi M, Najari F. Prevalence of Different Death Causesaccording to the Findings of the Pediatric Bodies' Autopsy (1-24 Months) Sent to the Legal Medicine Organization of Tehran Province in the Summer and Fall of 2019. Research in Medicine 2023; 47 (3) :77-85
جواهری زهرا، امام هادی محمد علی، نجاری فارس. بررسی دلیل فوت بر اساس یافته‌های کالبدگشایی اجساد اطفال 1 تا 24 ماهه ارسالی به سازمان پزشکی قانونی استان تهران در تابستان و پاییز 1398. پژوهش در پزشکی. 1402; 47 (3) :77-85

گروه پزشکی قانونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، emamhadi@yahoo.com
سابقه و هدف: شناخت و تمایز بین دلایل مختلف فوت در اطفال اهمیت بسزایی از لحاظ جنبه‌های قانونی و حقوقی و نیز برنامه‌ریزی‌های پیشگیرانه برای کاهش مورتالیتی در این گروه سنی دارد. بر همین اساس در این مطالعه به بررسی دلیل فوت بر اساس یافته‌های کالبد‌گشایی اجساد اطفال (24-1 ماهه) ارسالی به سازمان پزشکی قانونی استان تهران در تابستان و پاییز 1398 پرداختیم.
روش کار: در این مطالعه با کمک داده‌های موجود، 209 مورد از اجساد کالبدگشایی شده اطفال (24-1 ماهه) ارسالی به سازمان پزشکی قانونی استان تهران در تابستان و پاییز 1398 به صورت در دسترس انتخاب و بررسی شدند و دلایل مختلف فوت در آنها بر اساس یافته‌های کالبد‌گشایی تعیین و ارتباط آن با سایر متغیرها بررسی شد.
یافتهها: پنومونی (7/25 درصد)، بیماری‌های مادرزادی شامل بیماری‌های قلبی عروقی، کبدی و مغزی (6/19 درصد) و مرگ‌های ناگهانی (6/18 درصد) شایع‌ترین دلایل مورتالیتی در اطفال بودند. عوامل مؤثر در این زمینه شامل سن کودکان، سابقه خانوادگی، سلامت کودکان، نوع بیماری،تعداد قل متولد شده، وزن کودکان، خشونت علیه کودکان و نتایج پاتولوژی بودند (05/0 > P).
نتیجهگیری: پنومونی، بیماری‌های مادرزادی شامل بیماری‌های قلبی- عروقی، کبدی و مغزی شایع‌ترین دلیل فوت بر اساس یافته‌های کالبدگشایی اجساد در اطفال 24-1 ماهه هستند.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی قانونی
دریافت: 1399/11/30 | پذیرش: 1402/6/12 | انتشار: 1402/9/28