Ethics code: IR.NASRME.REC.1400.087
گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، aliziai@sbmu.ac.ir
چکیده: (619 مشاهده)
سابقه و هدف: فارماکولوژی، به عنوان یک رشته اصلی در آموزش پزشکی، به طور قابلتوجهی شایستگی متخصصان مراقبتهای بهداشتی آینده را شکل میدهد. لزوم آشنایی با شیوههای جدید تدریس فارماکولوژی و بررسی نتایج آنها میتواند ایده خوبی برای اجرای آنها باشد. در این مقاله تدریس فارماکولوژی در بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی دنیا با پراکندگی جغرافیایی جهان شمول که دارای رتبهبندی بین المللی بودند بررسی شدند تا دلیل استفاده از شیوه خاص آن دانشگاه و نتیجه ارزیابیهای انجام گرفته از اجرای روشها مشخص شود.
روش کار: در این بررسی توصیفی، انتخاب دانشگاهها از بین تمام رتبههای بینالمللی و پراکندگی جغرافیایی تعیین شد تا دادهها تنوع بیشتری داشته باشند. از هر قاره چند کشور و چند دانشگاه انتخاب شدند و از بین کشورهای همسایه دانشگاههایی که شرایط اجتماعی و فرهنگی نزدیکتری به ایران داشتند، انتخاب شدند. روش تدریس هر دانشگاه با مراجعه به سایت دانشگاه یا مقاله مطالعهای که در خصوص آن روش در دانشگاه مذکور وجود داشت یا از طریق مکاتبه با رئیس گروه فارماکولوژی بررسی و مزایا و معایب آن توضیح و جمعبندی شد.
یافتهها: روشهای تدریس فارماکولوژی و سیر تحول آنها در دانشکدههای بررسی شده به تفکیک آمده است.
نتیجهگیری: به نظر میرسد که تغییر در روش سنتی گریزناپذیر است و تدریس فارماکولوژی پایه شاید به روش سنتی لازم است، اما در مباحث بالینی فارماکولوژی نیاز است که از روشهای دیگری استفاده شود. همچنین به نظر میرسد نیاز است که فارماکولوژی هم در پایه و هم در بالین تدریس و رویکرد متفاوتی به تدریس این دو جنبه اعمال شود.
نوع مطالعه:
گزارش موردی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1402/4/10 | پذیرش: 1402/12/22 | انتشار: 1403/2/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول