جلد 48، شماره 1 - ( 2-1403 )                   جلد 48 شماره 1 صفحات 90-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.NASRME.REC.1400.087

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daneshmand H, Ziai S A. The Teaching Method of Pharmacology in Several Universities with International Rankings and Geographical Diversity. Research in Medicine 2024; 48 (1) :63-90
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3301-fa.html
دانشمند حسن، ضیائی سید علی. ‌روش تدریس فارماکولوژی در چندین دانشگاه با رتبه‌های بین‌المللی و پراکندگی جغرافیایی متنوع. پژوهش در پزشکی. 1403; 48 (1) :63-90

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3301-fa.html


گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، aliziai@sbmu.ac.ir
چکیده:   (619 مشاهده)
سابقه و هدف: فارماکولوژی، به عنوان یک رشته اصلی در آموزش پزشکی، به طور قابل­توجهی شایستگی متخصصان مراقبت‌های بهداشتی آینده را شکل می‌دهد. لزوم آشنایی با شیوه‌های جدید تدریس فارماکولوژی و بررسی نتایج آنها می‌تواند ایده خوبی برای اجرای آنها باشد. در این مقاله تدریس فارماکولوژی در بسیاری از دانشگاه‌های علوم پزشکی دنیا با پراکندگی جغرافیایی جهان شمول که دارای رتبه‌بندی بین المللی بودند بررسی شدند تا دلیل استفاده از شیوه خاص آن دانشگاه و نتیجه ارزیابی‌های انجام گرفته از اجرای روش‌ها مشخص شود.
روش کار: در این بررسی توصیفی، انتخاب دانشگاه‌ها از بین تمام رتبه‌های بین‌المللی و پراکندگی جغرافیایی تعیین شد تا داده‌ها تنوع بیشتری داشته باشند. از هر قاره چند کشور و چند دانشگاه انتخاب شدند و از بین کشورهای همسایه دانشگاه‌هایی که شرایط اجتماعی و فرهنگی نزدیک‌تری به ایران داشتند، انتخاب شدند. روش تدریس هر دانشگاه با مراجعه به سایت دانشگاه یا مقاله مطالعه‌ای که در خصوص آن روش در دانشگاه مذکور وجود داشت یا از طریق مکاتبه با رئیس گروه فارماکولوژی بررسی و مزایا و معایب آن توضیح و جمع‌بندی شد.
یافتهها: روش‌های تدریس فارماکولوژی و سیر تحول آنها در دانشکده‌های بررسی شده به تفکیک آمده است.
نتیجهگیری: به نظر می‌رسد که تغییر در روش سنتی گریز‌ناپذیر است و تدریس فارماکولوژی پایه شاید به روش سنتی لازم است، اما در مباحث بالینی فارماکولوژی نیاز است که از روش‌های دیگری استفاده شود. همچنین به نظر می‌رسد نیاز است که فارماکولوژی هم در پایه و هم در بالین تدریس و رویکرد متفاوتی به تدریس این دو جنبه اعمال شود.
متن کامل [PDF 1332 kb]   (95 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش موردی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1402/4/10 | پذیرش: 1402/12/22 | انتشار: 1403/2/3

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb