جلد 48، شماره 2 - ( 6-1403 )                   جلد 48 شماره 2 صفحات 80-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 11111111

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheikholeslami M A, Parvardeh S, Ghafghazi S. Therapeutic Application of Curcumin in Various Diseases. Research in Medicine 2024; 48 (2) :60-80
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3373-fa.html
شیخ الاسلامی محمد عباس، پرورده سیاوش، قفقازی شیوا. کاربرد درمانی کورکومین در انواع بیماری‌ها. پژوهش در پزشکی. 1403; 48 (2) :60-80

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3373-fa.html


گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، masheikh@sbmu.ac.ir
چکیده:   (219 مشاهده)
سابقه و هدف: کورکومین ماده مؤثره گیاه زردچوبه (Curcuma longa) از خانواده زنجبیل (Zingiberaceae) است. خواص دارویی این گیاه از هزاران سال پیش شناخته شده و استفاده شده است. امروزه می‌دانیم که زرد چوبه منبع غنی از دو محصول اصلی است: پلی فنل‌ها (کورکومینوئیدها) و اسانس‌ها. کورکومین اصلی‌ترین پلی فنل طبیعی موجود در ریزوم زردچوبه است. تحقیق‌ها نشان داده است که کورکومین دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. این اثرهای کورکومین سبب شده است که امروزه از این ترکیب به عنوان یک مکمل مؤثر در درمان انواع بیماری‌ها مانند؛ درد، دیابت، اعتیاد، بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی، بیماری‌های پوستی، بیماری‌های قلبی- عروقی و ...  به طور گسترده استفاده شود.
روش کار: این مقاله به صورت مروری انجام شد و پژوهش‌های مرتبط و انتشار یافته تا سال 2024 میلادی با استفاده از جست‌وجوی واژگان کلیدی ازجمله زردچوبه، کورکومین، کورکومین با بیماری‌های پوستی، بیماری‌های قلبی - عروقی، بیماری های گوارشی، بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی، اعتیاد، بیماری‌های ریوی، بیماری‌های پوستی، تومورهای سرطانی و کانسر، دیابت و پیری در پایگاه پاب مد بررسی شد. از میان مقاله‌های جمع‌آوری شده، مقاله‌هایی که بیشترین ارتباط را با اهداف نگارش این مقاله داشتند، انتخاب و مطالعه شدند.
نتیجهگیری و توصیه­ها: تحقیقات نشان می‌دهد که کورکومین یک ترکیب آنتی‌اکسیدان و ضد التهاب قوی و در عین حال بسیار قابل تحمل در انسان است. مقدار مصرف مجاز روزانه کورکومین بر اساس JECFA (Joint FAO/ WHO Expert Committee on Food Additives) و EFSA (European Food Safety Authority ) تا سه میلی‌گرم بر کیلوگرم است. البته در تحقیق‌های مختلف مصرف روزانه تا 12 گرم آن بی خطر و غیر سمی ذکر شده است. باتوجه به این که کورکومین یک ترکیب کاملاً مؤثر در درمان بسیاری از بیماری‌هاست و در کشور ما  به عنوان مکمل در برخی بیماری‌ها استفاده می‌شود و از سوی دیگر اثر درمانی این ترکیب در بیماری‌های مختلف به اثبات رسیده است.
 
متن کامل [PDF 1322 kb]   (63 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: داروسازی: (فارماکولوژی، اقتصاد دارو)
دریافت: 1402/12/22 | پذیرش: 1403/2/23 | انتشار: 1403/6/26

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb