جلد 29، شماره 1 - ( بهار 1384 )                   جلد 29 شماره 1 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Comparing knowledge, attitude and practice of senior nursing students and graduates of Shahid Beheshti University of Medical Sciencess. Research in Medicine 2005; 29 (1) :37-43
همایون بنــادرخشان ، یدا... محــرابی ، شهرام یـزدانی ، فتحیه مرتضوی ، نوریه ساعدی ، فریدون عزیــزی . مقایسه آگاهی، نگرش و عملکرد حرفه ای پرستاران شاغل با دانشجویان سال آخر دانشکده پرستاری و مامائی شهید بهشتی در سال 1381 . پژوهش در پزشکی. 1384; 29 (1) :37-43

، homayoon43@yahoo.com

سابقه و هدف : ارائه مطلوب و با کیفیت مراقبتهای پرستاری برای بیماران که اعضای جامعه هستند باعث افزایش اهمیت حرفه پرستاری خواهد شد. این پژوهش به منظور مقایسه میزان آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران شاغل با دانشجویان سال آخر رشته پرستاری صورت گرفته است.

مواد و روشها : در این پژوهش54 نفر پرستار شاغل (با سابقه کار 6-4 سال) با 54 نفر از دانشجویان پرستاری سال آخر دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی که آماده گذراندن دوره کارورزی خود بودند و به روش تصادفی انتخاب شده بودند، مقایسه شدند. ابزار گردآوری داده ها 4 پرسشنامه در زمینه های میزان آگاهی، نگرش و عملکرد حرفه ای، نظر بیماران و سرپرستاران و مربیان، بود.

یافته ها : میانگین نمرات آگاهی برای پرستاران و دانشجویان به ترتیب2/3±7/63 و1/2 ±3/45 بود (005/0 p< ). 52 درصد کل افراد مورد بررسی نسبت به حرفه پرستاری دارای نگرش مثبت و 46 درصد فاقد نظر خاصی بودند. در نظرخواهی از بیماران میزان عملکرد کلیه پرستاران و دانشجویان در سطح خوبی ارزیابی شد. در نظرخواهی از سرپرستاران نمره افراد شاغل (0/4±2/56) بالاتر از دانشجویان (0/6±4/53) بود (002/0 p< ).

نتیجه گیری : این بررسی نشان داد که میزان آگاهی پرستاران شاغل و دانشجویان پرستاری خوب و نگرش آنها نسبت به حرفه پرستاری اغلب مثبت بود. بیماران نسبت به ارائه خدمات و رفتار پرستاران و دانشجویان نظرات مساعد و رضایت بخش داشتند.

واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، عملکرد حرفه ای، پرستار
نوع مطالعه: عمومی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1382/9/6 | انتشار: 1383/12/25