جلد 44، شماره 4 - ( 4-1399 )                   جلد 44 شماره 4 صفحات 562-566 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barouti E, Nemati S. Impact of probiotic supplement (LactoFem) on Glycemic Control, Lipid profile and pregnancy out comes in women with Gestational Diabetes. Research in Medicine. 2020; 44 (4) :562-566
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2003-fa.html
باروتی عصمت، نعمتی سارا. بررسی اثر پروبیوتیک لاکتوفم بر روی کنترل قند، پروفایل لیپید و عوارض بارداری در زنان مبتلا به دیابت بارداری. پژوهش در پزشکی. 1399; 44 (4) :562-566

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2003-fa.html


، saramti@yahoo.com
چکیده:   (1638 مشاهده)

مقدمه:دیابت بارداری (Gestational Diabetes Mellitusاز اختلالاترایج در بارداری  می باشد که بهبود وضعیت متابولیک وکاهش عوارض بارداری  در آن اهمیت بسزایی دارد . در این زمینه پروبیوتیک ها به  تازگی مورد توجه قرار گرفته اند ولی یافته های کمی وجود دارد، لذا ما به بررسیاثر پروبیوتیک بر روی کنترل قند، بهبود پروفایل لیپید و نتایج بارداری در بیماران  مبتلابه دیابت بارداری پرداختیم.

مواد وروشها: در این مطالعه ی کار آزمایی بالینی ، 120 بیمار مبتلا به دیابت بارداری تحت رژیم درمانی، بررسی شدند.. بیماران به طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 60 نفر)پروبیوتیک و کنترل تقسیم شدند ،مشاوره تغذیه انجام شد و به مدت 6 هفته تحت درمان قرار گرفتند. ویژگی های بیوگرافیک(سن، سن بارداری، تعداد بارداری،BMI) بررسی و سطح سرمی  FBS، TG، Total cholesterol ، LDL و HDL قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد.همچنین وزن موقع تولد، نمره ی آپگار ، نیاز بهشروع انسولین و عوارض بارداری در کلیه بیماران بررسی شد. نتایج با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. 

نتایج: بیماران دو گروه از نظر معیار های بیوگرافیک همسان بودند، و تمامی بیماران در ابتدای سه ماه ی دوم بارداری قرار داشتند. در گروه تحت پروبیوتیک FBS کاهش معنا داری داشت((P=0/01، و نسبت به گروه کنترل نیاز به شروع انسولین به طور معنا داری کمتر بود (P=0/026). در هر دو گروه افزایش لیپید ها را داشتیم که در گروه کنترل افزایش LDL(P=0/01) و در گروه پروبیوتیک افزایش HDL(P=0/01) معنی دار بود.وزن موقع تولد(P=0/001) و عوارض باداری P=0/028)در گروه تحت پروبیوتیک به طور معنی داری کمتر بود.

نتیجه گیری:استفاده از پروبیوتیک ها در GDM منجر به کنترل بهتر قند،کاهش نیازبه انسولین و کنترل بهتر سطح لیپید می شود. همچنین عوارض بارداری در مصرف پروبیوتیک کاهش می یابد. برای تایید نتایج این مطالعه و به دست آوردن الگوی مصرفی مناسب پروبیوتیک ها انجام مطالعات وسیعتر پیشنهاد می شود. 

کلید واژه ها: لاکتوفم، دیابت بارداری، پروفایل لیپید

متن کامل [PDF 452 kb]   (225 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: زنان وزایمان
دریافت: 1398/1/16 | پذیرش: 1398/12/20 | انتشار: 1399/4/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb