جلد 14، شماره 1 و 2 - ( فروردین - شهریور 1369 )                   جلد 14 شماره 1 و 2 صفحات 56-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zandi P. Research on Fat Substitutes. Research in Medicine. 1990; 14 (1 and 2) :56-64
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2444-fa.html
زندی پروین. مروری بر تحقیقات در زمینه جایگزین‌های چربی؛ آیا چربی مصنوعی به بازار خواهد آمد؟. پژوهش در پزشکی. 1369; 14 (1 و 2) :56-64

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2444-fa.html


دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (1027 مشاهده)
سال­ های متمادی است که متخصصان علوم و صنایع غذایی در زمینه تولید و کاربرد جایگزین­ های چربی مصنوعی تحقیق می­ کنند که در سال­ های اخیر به موفقیت ­های قابل توجهی نیز دست یافته اند. جایگزین­ های چربی با نام کلی «چربی بدون کالری یا کم کالری» دارای خواص فیزیکی و حواس سنجی مشابه روغن ­ها و چربی­ های خوراکی متداول می ­باشند؛ ولی، به علت داشتن ساختمان شیمیایی متفاوت، قابل هضم و جذب نیستند و بنابراین یا کالری ایجاد نمی ­کنند و یا این که به میزان کم تولید می­ کنند.از آنجا که رژیم غذایی، به ­ویژه مصرف غذاهای غنی از چربی و کلسترول، در ایجاد بیماری­ های قلب و عروق و نیز سرطان نقش مهمی دارد، انگیزه اصلی این پژوهش ­ها، در درجه اول پیشگیری از این بیماری­ های خطرناک است و دیگر این که در کسانی که اضافه وزن دارند یا می­ خواهند وزن متعادل را حفظ نمایند، کالری مصرف کاهش یابد.در این نوشتار پس از بررسی تاریخچه علمی تولید و کاربرد جایگزین­ های چربی، آخرین اطلاعات علمی موجود در مورد انواع ترکیباتی که به عنوان چربی کم کالری یا بدون کالری معرفی شده ­اند مورد بازنگری قرار گرفته­ اند. کاربرد پلی ساکاریدها (پلی دکستروز، دکسترین ­ها، مالتودکسترین­ ها و صمغ­ ها) به عنوان جایگزین نسبی چربی ارزیابی شده است.سوکروز پلی استر (SPE: Sucrose Polyester) که در حال حاضر مهم­ترین چربی بدون کالری به شمار می­آید، مورد مطالعه بیشتری قرار گرفته و درباره ساختمان، خواص، تولید و کاربرد آن مشروح­تر بحث شده است.
واژه‌های کلیدی: جایگزین‌ چربی، چربی مصنوعی
متن کامل [PDF 5206 kb]   (237 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1368/4/28 | پذیرش: 1368/10/9 | انتشار: 1369/4/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb