روغن ذرت نقش مهمی در تامین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین E داشته و اثرات آن بر سیستم قلبی- عروقی و همچنین سیستم ایمنی نیز پوشیده نیست. این روغن حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع و مقادیر کمی اسیدهای چرب اشباع شده است. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر روغن ذرت بر رشد جسمانی، غلظت چربیهای خون و نیز ترکیب بدن موش صورت گرفت. در این تحقیق 8 موش به دو گروه شاهد و تجربی تقسیم شدند و 9 هفته تحت بررسی قرار گرفتند. پس از آن موشها با اتر کشده شده و cc5 خون جهت آزمایشان مربوطه گرفته شد. همچنین لاشه موشها جهت آنالیز میزان پروتئین، چربی و درصد خاکستر مورد ارزیابی قرار گرفت. در 4 هفته اول، گروه شاهد و تجربی مقدار غذای برابر دریافت می کردند ولی پس از آن موشهای گروه ذرت غذای کمتری دریافت میکردند. در پایان مجموع غذای دریافتی گروههای شاهد و تجربی به ترتیب 1281300 و 691059 گرم بود. مقدار کالری گروه شاهد در مقایسه با گروه ذرت کمتر بود. میزان کلسترول، LDL و تریگلیسیرید در دو گروه تفاوت معنیداری نداشت ولی غلظت HDL در گروه ذرت بیشتر از گروه شاهد بود. میزان پروتئین دو گروه تقریباَ مشابه بود ولی گروه ذرت در مقایسه با گروه شاهد از مقدار چربی و خاکستر بیشتر و کربوهیدرات کمتری برخوردار بود. با توجه به افزایش HDL در گروه ذرت پیشنهاد میشود در این راستا مطالعات بیشتری صورت گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |